Guestbook 2016-11-30T03:27:36+00:00

Guestbook

If you’d like, you can sign my guestbook.  Thank you!

Please do not send spam links in the comments, that kind of comments will be deleted.

8 Comments

 1. Brujo March 16, 2012 at 5:18 pm

  Izuzetno mi je drago da sam te upoznao ,,, jer tvoje su slike nadahnuće svakom mladom fotografu, a onom starom odmor za oči i za dušu…
  Bravo i samo tako …
  Fotke su ti predivne …

  • Lidija March 19, 2012 at 7:39 pm

   Puno, puno ti hvala Brujo! :))

 2. Dubravko Zgrablić January 3, 2013 at 8:14 am

  Slike su Vam fantastične. Dugo, dugo nisam vidio tako upečatljivu zbirku.

  Razmislite o tome da napravite jednu (ili više) Windows 7/8 Desktop Background Themes – za sada ne postoji ni jedna hrvatska zbirka! A ni dodatna reklama ne bi bila na štetu.

  BTW, your English is impressively clean and fluent, too.

  • Lidija January 7, 2013 at 1:54 am

   Pozdrav Dubravko i puno hvala na lijepom komentaru :)
   Što se tiče kolekcije wallpapera, ne mogu reći da nisam razmišljala o tome – svaka reklama dobro dođe – ali me odvraća (ne)shvaćanje autorskih prava, kako kod hrvatskih tako i kod stranih ‘gledatelja’. Naime, čak i ove slike manje rezolucije uredno downloadaju, otkinu potpis i koriste za svoje webove, prezentacije, apartmane, agencije, brošure i slično i tako, naravno, krše zakon o autorskim pravima. Generalno razmišljanje je da, ako je slika na internetu – mogu se poslužiti.
   Ako bih napravila kolekciju wallpapera morala bih staviti slike između ostalog i barem 1920 px, a mogu zamisliti gdje bih onda sve nalazila svoje radove koji se ionako bez ikakvog pitanja i bez mog dopuštenja koriste. Mala rezolucija barem malo odvrati dio ‘korisnika’ jer je nedostatna za određene potrebe. Ne želim da ispadne da se precijenjujem ali ipak na svaku sliku utrošim i vrijeme i novac i znanje, a ponekad bi bilo dovoljno i samo pristojno upitati za korištenje (iako je i to dvosjekli mač). Zanimljiv primjer: jednom me neki poljak upitao za jednu moju sliku da smije li je staviti na poljski forum o hrvatskoj, ja mu dopustila (i još razmišljala kako je super da bar netko pita), a na kraju je ovaj downloadao cijelu moju landscape galeriju, otkinuo dna slika gdje su potpisi i sve uploadao kao svoje slike. Nakon upozorenja članova da su neke od slika vidjeli kod drugog fotografa (mene), on je mrtav-hladan rekao da sam mu ja dopustila korištenje… Sve se na kraju riješilo ali slučaj daje finu sliku o tome u kakve krajnosti ljudi znaju ići kad je tumačenje autorskih prava u pitanju.). Tako da sam, da zaključim ovu podužu priču :), zasad nažalost odustala od toga… Možda pretjerujem, ali dosta problema imam sa tim i bojim se da sve ne ode van kakve-takve kontrole. Ako vam treba koja slika za wallpaper pošaljite mi mail i riješit ćemo nešto :)
   BTW, thank you very much :)

 3. Rosanna Gatt October 2, 2013 at 2:27 pm

  Congratulations, you have a very artistic eye, 4 your work well done

  • Lidija October 2, 2013 at 3:05 pm

   Thank you very much Rosanna! :)

 4. Suzana Tulac October 13, 2013 at 7:03 pm

  Vrhunska fotografija, oko za detalj i lijepo, vrhunski napravljena web stranica i nadarena fotografkinja – sve Lidijine slike odisu talentom, cistocom i vrhunskim poznavanjem perspektive. Motivi Hrvatske, iz osobnih razloga, meni su od najdrazih na svijetu i gdje god fotograf ode moze napraviti vrhunsku fotografiju (ukoliko je znalac). Iako je to cinjenica malo je onih koji naprave ono sto radi Lidija. Zivim u Californiji i cesto se vratim na ovu stranicu i uvijek uzivam u prizorima prekrasnih priroda, potretima ili makro fotografiji. Samo jedan maleni savjet fotografu – Split je doista prekrasan grad i ja ga obozavam. Lidija ukoliko nadjes vremena za jednodnevni photo-shoot zaleti se do Varazdina i u tome gradu naci ces toliko prizora za prekrasnu fotografiju da ces pozeljet ostat jos koji dan! Hvala sto dijelis svoj talenat sa svijetom, doista si jedna od najboljih!Pozdrav,Suzana

  • Lidija October 14, 2013 at 10:37 pm

   Puno hvala Suzana na komentaru i koplimentima :)
   Da, želja mi je jednom poslikati i Varaždin, čim budem u blizini svakako ću organizirati jedan photo-session, znam da je prekrasan.
   Hvala ti još jednom i pozdrav Califoniji, drago mi je da imam pratitelja i tamo! :)

Comments are closed.